Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ελπίζω το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να βρήκε τους περισσότερους από εσάς σε παραλίες, εκδρομές, εξοχικά, κοντινά ή μακρινά ταξίδια. Όσο για εσάς που δουλεύατε… υπομονή, οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν! Εμένα με βρήκε να παρακολουθώ ένα διαδικτυακό Συνέδριο ανθρώπων του Πνεύματος και της Αυτογνωσίας, μεγάλων δασκάλων της Προσωπικής Εξέλιξης, Συγγραφέων και Ομιλητών παγκοσμίας φήμης.

Στην αρχή γκρίνιαξα που οι ημερομηνίες συνέπεσαν με το τριήμερο, ήλπιζα ότι αυτές τις μέρες θα κάναμε οικογενειακώς την πρώτη μας εξόρμηση μετά την καραντίνα (όπως ο περισσότερος κόσμος) ή ότι έστω θα ξεκουραζόμουν, ακόμα κι αν δεν πηγαίναμε κάπου. Δίστασα να δηλώσω συμμετοχή, το ξανασκέφτηκα, τελικά αποφάσισα ότι δε μου δίνεται κάθε  μέρα η ευκαιρία να παρακολουθώ σε  ζωντανή σύνδεση προσωπικότητες τέτοιου βεληνεκούς κ αποφάσισα να περάσω έτσι το τριήμερο. Ευτυχώς το περιεχόμενο των ομιλιών δικαίωσε την επιλογή μου!

Ένιωσα θαυμασμό και εμπνεύστηκα

Μέσα σε αυτές τις 3 μέρες ένιωσα θαυμασμό για υπέροχους ανθρώπους που δεν το βάζουν ποτέ κάτω, που δε σταματούν να ονειρεύονται, όσες δυσκολίες κι αν τους φέρνει η ζωή, που νικούν τις ανασφάλειες και τους φόβους τους και προχωρούν μπροστά, δημιουργώντας εταιρίες, γράφοντας βιβλία, δίνοντας ομιλίες που αλλάζουν τις ζωές των συνανθρώπων τους. Εμπνεύστηκα από τις ιστορίες ανθρώπων που δεν διέφεραν από το μέσο όρο, μέχρι που βρήκαν τι δίνει νόημα στη ζωή τους και αποφάσισαν να το ακολουθήσουν.  Πολλοί από αυτούς βοηθήθηκαν από το Life Coaching, ήταν αυτό που τους ξύπνησε, που τους ξεμπλόκαρε, που τους έφερε σε επαφή με τη δύναμη που κρύβανε μέσα τους.

Απ’ τις ωραιότερες στιγμές του Συνεδρίου ήταν εκείνες που χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι ασχολούμαστε με το Coaching και την Προσωπική Εξέλιξη κάναμε διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής ταυτόχρονα! Ένιωσα μια τεράστια δύναμη ξέροντας ότι αναπνέω στον ίδιο ρυθμό, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, στον παλμό της μουσικής που επέλεξε ο ομιλητής …

Τα καλά νέα

Τα καλά νέα του Συνεδρίου είναι ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έφερε η πανδημία παγκοσμίως, δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους όσον αφορά την ενασχόληση με το πνεύμα μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επενδύουν στην πνευματική τους εξέλιξη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να κοιτάξουν μέσα τους και να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα  και τις σκέψεις τους. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι περισσότεροι είναι νέοι. Νέοι αποφασισμένοι να μην περάσουν τη ζωή τους μέσα στο φόβο, το θυμό, τη ζήλια,  το αίσθημα κατωτερότητας, τους -διαφόρων ειδών- εθισμούς. Αλλά να ανακαλύψουν τη δύναμή τους, να δώσουν απλόχερα στους γύρω τους τα δώρα με τα οποία τους προίκισε η φύση, να νιώσουν  υπερήφανοι για τον εαυτό τους και να απολαύσουν τη ζωή!

Ολιστική προσέγγιση του εαυτού μας.

Το πρωί της Κυριακής κατάφερα να πάω στη θάλασσα, καθώς ξεκινούσαν οι ομιλίες απόγευμα, και νομίζω ότι ήταν η καλύτερή μου μέρα από τις τρεις. Είχα φροντίσει το σώμα μου με αρκετή ώρα κολύμπι και χαλάρωση στην παραλία, μουσική και χυμό φρούτων και ήμουν έτοιμη να φροντίσω και το πνεύμα μου με όσα ωραία θα ακολουθούσαν στο Συνέδριο. Ένιωθα ολοκληρωμένη, σα να είχα φροντίσει και τα δύο μου “παιδιά” – σώμα και πνεύμα – χωρίς να αδικώ κανένα απ’ τα δύο. Γιατί δεν είμαστε μόνο σώμα. Είμαστε πνεύμα και σώμα. Δείτε πιο “παιδί σας” έχετε αφήσει παραπονεμένο και ασχοληθείτε περισσότερο μαζί του.

“Ολιστική προσέγγιση του εαυτού μας”: ήταν το μήνυμα του Συνεδρίου. Ας είναι αυτό και το μήνυμα του φετινού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος!

Μοιράσου αυτό το άρθρο!

Έφη Χουστουλάκη

Life & Business Coach