Life Coaching

Πρόκειται για Coaching σε προσωπικό επίπεδο, που σας καλεί να γνωρίσετε τα οφέλη της Αυτογνωσίας. Σας προσκαλεί, αρχικά, να ανακαλύψετε τον αληθινό σας εαυτό, μετά, να τον αποδεχτείτε και να τον αγαπήσετε και στη συνέχεια, να αποκτήσετε το θάρρος να τον αφήσετε να ξεδιπλωθεί, να εκφραστεί και να ανοίξει τα φτερά του!

Αν νιώθετε την ανάγκη να απομονωθείτε για λίγο από τους εξωτερικούς ΄θορύβους΄ και να έρθετε σε επαφή με την ουσία σας, τότε το Life Coaching είναι για εσάς!

Μέσα από το Life Coaching θα γνωρίσετε τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σας,  θα μάθετε να τις σέβεστε και να  συμπεριφέρεστε με τρόπο σύμφωνο με αυτές. Θα μάθετε να λέτε και να κάνετε αυτά που νιώθετε και το αντίστροφο: να νιώθετε αυτά που λέτε και αυτά που κάνετε. Αυτό θα σας οδηγήσει σταδιακά σε μία αίσθηση εσωτερικής ηρεμίας και αρμονίας.

Το Life Coaching θα σας ενδυναμώσει και θα ανοίξει το μυαλό σας στη δυνατότητα να ζήσετε μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες, σε ευκαιρίες, σε υλικά και πνευματικά αγαθά. Θα καταφέρετε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας για το τι είναι εφικτό.  Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας βοηθήσει να πιστέψετε ότι αξίζετε μία τέτοια ζωή. Αυτή η ενδυνάμωση και η πίστη στον εαυτό σας, θα σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε!

Μέσα από ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, θα καταφέρετε να καλλιεργήσετε ένα τόσο βαθύ αίσθημα εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας, ώστε τίποτα και κανείς να μη μπορούν να σας σταματήσουν από το να κυνηγήσετε όλα σας τα όνειρα. Επίσης, θα ενισχύσετε την ικανότητά σας να θέτετε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και να τους πετυχαίνετε. Θα είμαι εκεί να το γιορτάσω μαζί σας!

Το Life Coaching θα συνδράμει σημαντικά στο να οργανώνετε καλά και να αξιοποιείτε σοφά το χρόνο σας. Θα μάθετε να θέτετε τις σωστές προτεραιότητες, αυτές που σας υπαγορεύουν η καρδιά και η συνείδησή σας και όχι η ματαιοδοξία σας  ή οι κοινωνικές επιταγές. Αυτό θα σας εξασφαλίσει περισσότερο και ποιοτικότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Συμβαίνουν πολλές αλλαγές γύρω μας και οι περισσότεροι καλούμαστε να δουλέψουμε  με τον εαυτό μας για να προσαρμοστούμε σε αυτές. Το Coaching σας προσφέρει την απαραίτητη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια. Σας δίνει την ευκαιρία να χτίσετε σταδιακά ετοιμότητα για αλλαγή και προσανατολισμό στη δράση.

Έρευνες δείχνουν ότι μόνο το 10% της αντικειμενικής πραγματικότητας επηρεάζει τελικά την αίσθηση του πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε. Τον καθοριστικότερο ρόλο τον παίζουν αυτά που σκεφτόμαστε και αυτά που νιώθουμε για αυτήν τη πραγματικότητα, δηλαδή οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. ΄Σπέρνεις μία σκέψη, θερίζεις μία πράξη’ λέει ένα ρητό. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της σκέψης μας καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. Μέσα από το Life Coaching θα καλλιεργήσετε την ικανότητα να κάνετε σκέψεις αγνές και ωφέλιμες για εσάς τους ίδιους, για να μπορέσετε να οδηγηθείτε σε πράξεις ωφέλιμες για τη ζωή σας και τελικά να ζήσετε με όλα όσα σας αξίζουν!

Αν επιθυμείτε να βιώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά συναισθήματα στην καθημερινότητά σας, είναι καλό να μάθετε να αποδέχεστε και τα αρνητικά: το θυμό, τη λύπη, το φόβο, την απογοήτευση κλπ. Το Life Coaching θα σας μάθει ότι ακόμα και τα αρνητικά συναισθήματα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν, να σας ταρακουνήσουν. Για να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες. Θα μάθετε να αναγνωρίζετε πώς νιώθετε ανά στιγμή και να  αποκωδικοποιείτε τα σημάδια που σας στέλνουν τα συναισθήματά σας. Θα γίνουν η πυξίδα σας και σύντομα θα δείτε ότι θα αλλάξετε γνώμη για αυτά. Πού ξέρετε; Ίσως να μη σας φαίνονται πια τόσο ΄αρνητικά΄.

Το Life Coaching  θα σας δώσει έμπνευση και ελπίδα για το καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σας. Θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσετε συνειδητά τις πεποιθήσεις σας και να  εντοπίσετε ποιες από αυτές στέκονται εμπόδιο στην πρόοδό σας και στην επικοινωνία σας με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Ακόμα, θα σας μεταφέρει απλές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ενσυναίσθηση και να βελτιώσετε σε βάθος την ποιότητα των σχέσεών σας.

Το Coaching θα ενισχύσει την ανθεκτικότητά σας, μαθαίνοντάς σας να αντιμετωπίζετε με διαφορετική νοοτροπία τις δυσκολίες της ζωής αλλά και να επανέρχεστε πιο γρήγορα στην κανονικότητά σας, μετά από κάποια αντιξοότητα.

Μία βασική αρχή που διέπει τη φιλοσοφία του Coaching είναι ο σεβασμός στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Η χαρά και το νόημα για τον καθένα μας διαφέρει ανάλογα με τις αξίες του, τις προτιμήσεις του, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρά του. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας για την ευτυχία και την επιτυχία στους άλλους, αλλά ούτε και να δεχόμαστε από τους άλλους (όποιοι κι αν είναι αυτοί) να μας επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις και να μας πουν πώς θα ζήσουμε.

Δε χρειάζεται να κάνετε ό,τι κάνουν οι άλλοι για να αισθανθείτε αποδεκτοί. Δε χρειάζεται να πρωτοτυπήσετε για να νιώσετε ξεχωριστοί. Χρειάζεται να βρείτε αυτό που ΄μιλάει΄ στη δική σας καρδιά , αυτό που βγάζει νόημα στη δική σας ζωή. Χρειάζεται να επενδύσετε στον εαυτό σας για να γευτείτε τη μοναδικότητά σας και να ζήσετε τη ζωή που σας αξίζει!

Θα είμαι στο πλάι σας.

Οι συνεδρίες γίνονται:

Έφη Χουστουλάκη

Life & Business Coach

Βρείτε την αυτοπεποίθηση που ονειρεύεστε!

Βρείτε την αυτοπεποίθηση που ονειρεύεστε!