Λαχταράω v/s Γκρινιάζω

Πόσες φορές μέσα στη μέρα σας γκρινιάζετε για όσα δεν έχετε και θα θέλατε να είχατε ή για όσα περιμένετε και δεν έχουν έρθει ακόμα (πτυχίο, έρωτας, γάμος, παιδί, χρήματα, επιτυχία, δικό σας σπίτι κλπ) ;

Πόσο χαλάει η διάθεσή σας από αυτή τη γκρίνια; Πόσο χαλάτε τη διάθεση των ανθρώπων που αγαπάτε από αυτή την καθημερινή σας μουρμούρα και κακοκεφιά;

Αν βαρεθήκατε πια να γκρινιάζετε και να χαλάτε τη δική σας διάθεση και των γύρω σας, σας έχω στόχο για το επόμενο διάστημα: αντικαταστήστε τη γκρίνια με τη λαχτάρα!

Δε γκρινιάζω γι‘ αυτά που δεν είναι ακόμα εδώ, λαχταράω αυτά που θα έρθουν!

Η μετάβαση από το ¨γκρινιάζω¨ στο ¨λαχταράω¨

Υπάρχει τεράστια διαφορά! Όταν καταφέρετε να λαχταράτε, να ανυπομονείτε γι’ αυτά που δεν είναι ακόμα παρόντα στη ζωή σας, αντί να νιώθετε δυστυχισμένοι που δεν τα έχετε, δίνετε στον εγκέφαλό σας το μήνυμα της σιγουριάς ότι θα έρθουν, ότι είναι στο δρόμο κι αυτό αυτομάτως αλλάζει όλη σας τη διάθεση! Αυτή η μετάβαση από το ¨γκρινιάζω¨ στο ¨λαχταράω¨ θα σας βοηθήσει να  απολαύσετε τη διαδρομή μέχρι να φτάσετε στον όποιο στόχο σας: στο σύντροφο των ονείρων σας, στο ιδανικό σας σπίτι, στην καλοπληρωμένη δουλειά κλπ.

Το ταξίδι προς τα εκεί είναι που λέγεται ΖΩΗ, όχι αυτός καθαυτός ο προορισμός. Μην περιμένετε να βγάλετε πολλά χρήματα για να αρχίσετε να ζείτε. Όταν θα φτάσετε εκεί, θα δείτε που θα αρχίσετε να διηγείστε πώς φτάσατε ως εκεί, που σημαίνει ότι θα διηγείστε με υπερηφάνεια το ταξίδι σας, τις φορές που πέσατε και πώς βρήκατε τη δύναμη να ξανασηκωθείτε, τις φορές που είχατε κάθε λόγο να είσαστε απαισιόδοξοι και γκρινιάρηδες και όμως εσείς ελπίζατε και αισιοδοξούσατε.

Αν σε μία μέρα αποκτούσατε όλα όσα επιθυμείτε

Αν κάποιος σας έδινε σήμερα όλα όσα επιθυμείτε: και τον ιδανικό σύντροφο και την ευτυχισμένη οικογένεια και την τέλεια δουλειά και την αναγνώριση και την επιτυχία που ονειρεύεστε και το μεγάλο σπίτι και το πολυτελές αυτοκίνητο, όλα σε μία μέρα, στερώντας σας, όμως, από τη χαρά της διαδρομής, από τη χαρά του να φτάσετε ως εκεί με όλα όσα αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει, πώς νομίζετε ότι θα νιώθατε;

Η πρώτη σας αντίδραση το ξέρω ότι θα είναι ανακούφιση: ουφ, έχω όλα όσα θέλω, είμαι εδώ που θέλω να είμαι. Τώρα, αραλίκι!

Μετά; Πολύ θα ήθελα να μου πείτε πώς νομίζετε ότι θα νιώθατε μετά.

Γιατί θα σας έχει στερήσει και από τη χαρά του να πείτε: «ουφ, τα κατάφερα, έφτασα στον προορισμό μου, απέκτησα όλα όσα ονειρευόμουν».

Στόχος καλοκαιριού, λοιπόν: κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να γκρινιάζει σήμερα κ κάθε μέρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού π.χ. για το σαραβαλάκι σας, πείτε «τέρμα η γκρίνια» και αντικαταστήστε με: «πω, πω, πόσο ωραία θα είναι όταν θα οδηγάω το ολοκαίνουριο αμαξάκι μου, τι ωραίες βόλτες που θα κάνω, θα είναι άνετο, δε θα τρίζουν οι πόρτες…» και συνεχίστε να προσθέτετε πράγματα που λαχταράτε!

Extra tip 1: αν δεν τα καταφέρνετε μόνοι σας, το Life Coaching είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Extra tip 2: βάλτε στη διαπασόν το τραγούδι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη ‘Άδωνις’:

«ΕΙΣΑΙ Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΜΟΥ, Ο ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΟΥ…!!!!!!!!»

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Μοιράσου αυτό το άρθρο!

Έφη Χουστουλάκη

Life & Business Coach